Święta są tuż za rogiem, co oznacza, że czas zacząć przygotowywać menu.
Gotowanie na święta może być trudnym zadaniem, które wymaga dużo ciężkiej pracy. Twoje świąteczne gotowanie nie musi być jednak zadaniem niewykonalnym. Po prostu postępuj zgodnie z radą z tego artykułu, a przebrniesz przez to.Aby zapobiec rozmoknięciu skórki nadziewanych ciast, najpierw posmaruj ciasto białkiem jaja, a następnie piecz je przez około pięć minut, aby się zestaliło. Następnie należy napełnić i upiec jak zwykle. Dzięki temu skórka nie wchłonie zbyt dużej ilości nadzienia podczas pieczenia i nie stanie się miękka i mokra.Upewnij się, że przechowujesz zioła i przyprawy w chłodnej, ciemnej przestrzeni. Wiele czynników może powodować, że zioła i przyprawy tracą swój smak. Światło, wilgoć i ciepło mogą spowodować, że stracą część swojego blasku. Aby tego uniknąć, upewnij się, że przechowujesz zioła w chłodnej szafce.Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, robiąc hamburgery, jest próba i błąd. Zamiast zgadywać, że mięso jest dobrze ugotowane, zrób małego kotleta i posmakuj go samemu. Pozwoli to dostosować poziom przypraw i ugotować burgera w razie potrzeby.Pizza ma wiele smaku, w zależności od tego, jak ją przyrządzasz, ale dodanie oliwy z oliwek może pomóc wydobyć żywy aromat. Następnym razem, gdy będziesz robił pizzę, ugotuj z oliwą z oliwek, aby nadać potrawie bogaty smak, aby zapewnić optymalną satysfakcję.Oszczędzaj czas, gotując duże ilości i zamrażając dodatkowe. Kiedy planujesz skomplikowany lub czasochłonny posiłek, przygotuj dodatkowe porcje.
Robienie więcej nie wydłuży zbytnio czasu gotowania, a te dodatkowe posiłki można zamrozić, zapewniając szybką i zdrową alternatywę dla typowego mrożonego obiadu telewizyjnego.Gotując kolejny duży garnek spaghetti, dodaj kroplę oleju do wrzącej wody.
Zapobiegnie to sklejaniu się makaronu i poprawi jego smak. Twój czas gotowania pozostanie taki sam i nie będzie dodatkowej pracy przy użyciu tej metody.Możesz dużo zaoszczędzić kupując ziemniaki do ulubionych dań w większych ilościach. Upewnij się, że przechowujesz je w chłodnym, ciemnym miejscu (najlepiej w piwnicy z korzeniami). Umieść je luźno w skrzynce i utrzymuj temperaturę przechowywania między 45 a 50 stopni F. Unikaj przechowywania ich w lodówce, ponieważ stają się słodkie.Młynek do kawy to nie tylko kawa. W przypadku niektórych prac młynek do kawy sprawdza się równie dobrze jak robot kuchenny. Jest to szczególnie ważne w przypadku małych prac, gdy nie chcesz mieć kłopotów z dźwiganiem ogromnego procesora, a następnie myciem wszystkich części. Orzechy i ziarna pieprzu doskonale mielą w młynku do kawy, nawet cukier, jeśli potrzebujesz szybkiego zamiennika cukru pudru w przepisie.Kiedy gotujesz dynie, najpierw ustaw dynię pionowo, a następnie pokrój ją na pół bezpośrednio na środku. Na różnych blachach do pieczenia połóż na każdej po połowie. Dodaj kilka kropel wody do każdej blachy do pieczenia, a następnie pozwól dyni piec przez około godzinę w temperaturze 350 stopni.Jak już wspomnieliśmy, nadchodzące święta to dużo gotowania. Wiele osób martwi się o rozpoczęcie świątecznych menu, ponieważ mogą one być tak obszerne. Jednak wskazówki i triki, które przeczytasz w tym artykule, sprawią, że Twoje kulinarne nieszczęścia i zahamowania znikną i przygotują Cię na podbój świątecznej kuchni!